Monday, April 14, 2008

World Art Festival, este festivalul care te va scoate din cotidian.

Un festival al lumii. Un festival al libertatii. Libertatea pura pe care fiecare dintre noi o cautam in fiecare zi printre birouri si biletele. Avem fiecare zi bine ticsita cu ceea ce trebuie sa facem. World Art Festival, este festivalul care te va scoate din cotidian.

O mare parte dintre noi, fie ca o recunoastem sau nu, cautam libertatea. Indiferent despre ce fel de libertate vorbim, de fapt vorbim despre acelasi lucru. Pornind pe cararile prafuite ale povestilor si legendelor impletite cu putina realitate, librtatea absoluta este in momentul in care creezi ceva. In secunda aceea ai si traiesti libertatea, dar si dulcea dependenta de ea.
Lumea, conform Bibliei, a fost creata in 7 zile. Sase zile Dumnezeu a muncit sa creeze tot ceea ce vedem in jurul nostru, pornind cu pamantul cel rotund, cu cerul si stelele, cu luna si soarele, cu copacii si fiintele si terminand cu oamenii. Iar a saptea zi s-a odihnit. Indiferent ce cultura avem, indiferent de culoarea pe care o purtam, cu totii stim de cele patru elemente care stau la baza lumii: Pamantul, Aerul, Apa si Focul.
Sase zile de creatie intensa, sase zile de putere creatoare. Sase zile de festival. Pamantul pe care il calcam in fiecare zi in picioare ne aduce muzica traditionala romaneasca. Cantecele lui Anton Pan cantate de Alexandru Mica, sufletul Maramuresului ce resira prin cetera si zongora Grupului Iza, zicerile batranesti si baladele. Dulce Pontes te va invata sa zbori, te lasa in leaganul vantului suav si hot. Cristina Villalonga, Hermanas Romero si Nour Eddine vor descatusa lacatele ce retin focul pasiunii. Urmand ca Cesaria Evora sa cante marea, oceanul... apa cea aducatoare de rod mamei Geea.

Patru elemente, sase zile... A saptea zi te poti odihnii! Dobandeste-ti bucatica de libertate! Ofera-i girul pe care il merita si retraieste idealismul alaturi de noi!

No comments: